Trek de wereld in en je zult getuigen van wonderbaarlijke mensen en plaatsen; koesteren in nieuwe en opwindende culturen en klimaten; geniet van nieuwe en eindeloos stimulerende ervaringen.
De uitdaging om mentaal welzijn te managen

Het beheren van mentaal welzijn is een van de vele belangrijkste uitdagingen die een reiziger moet overwinnen.
Vooral voor een soloreiziger alleen aan de andere kant van de wereld, ver weg van vrienden en familie, zijn er talloze manieren waarop reizen van invloed kan zijn op je mentale gezondheid.
Hoewel ik momenteel wat tijd vrijmaak om me op mijn reisblog te concentreren, heb ik de afgelopen jaren op het gebied van geestelijke gezondheid gewerkt, waarbij ik regelmatig naar het buitenland reisde tussen rollen!
En hoewel ik geen clinicus ben, heb ik in tal van psychiatrische ziekenhuizen en gemeenschapsinstellingen gewerkt, voornamelijk ter ondersteuning van personen met ernstige en aanhoudende psychische problemen, en altijd met de bedoeling om op dit gebied een verschil te maken.
Soms zijn stress, onzekerheid, angst, eenzaamheid, heimwee en nostalgie allemaal metgezellen voor de individuele reiziger en elk kan enorm schadelijk zijn zonder de juiste middelen om ermee om te gaan.
Dus, wat kunnen we doen? Welke technieken of benaderingen kunnen we als individuele reizigers gebruiken om deze uitdagingen het hoofd te bieden? Hoe zorgen we mentaal effectief voor onszelf tijdens het reizen?
1. We zijn allemaal anders.
Hoewel ik enkele ideeën kan geven over wat zou kunnen helpen, betekent dit niet noodzakelijk dat ze voor iedereen zullen werken .
In plaats daarvan, als het gaat om het beheren van uw individuele mentale welzijn, is het noodzakelijk om te vinden wat voor u werkt.
Een goed uitgangspunt is altijd om jezelf te kennen: als je iets leert dat helpt, maak dan een mentale notitie. Of, nog beter, schrijf het op!
Op deze manier heb je een fysiek record om naar terug te verwijzen. Onthoud dat het in moeilijke tijden veel moeilijker is om rationeel te denken - soms hebben we een herinnering nodig aan wat helpt!
2. Soms maakt wat je ook doet geen enkel verschil
En, hoewel frustrerend, het is absoluut normaal. Probeer jezelf niet te veel druk op te leggen om je 'beter te voelen'.
Vaak is de eerste en belangrijkste stap simpelweg het erkennen en accepteren van hoe we ons voelen.
Maar al te vaak plakken we er een grote stapel negatief zelfoordeel aan vast (bijv. "Ik mis vandaag echt thuis, maar ik ben op zo'n geweldige plek dat het belachelijk is. Ik ben zo dom").
Is het niet genoeg om je alleen maar slecht te voelen zonder die extra negatieve zelfpraat (bijv. “Ik mis thuis vandaag echt, maar dat is normaal – ik ben tenslotte ver van familie verwijderd”)?
Merk je het verschil?
Als we gewoon opmerken wat er gebeurt en het toestaan, en er wat zelfcompassie aan toevoegen, voelen we ons automatisch een beetje beter!
Zoek dus uit wat voor u werkt en ga verder vanuit een punt van acceptatie.
Vervolgens, als het nodig lijkt, kunnen de volgende technieken helpen om eventuele mentale uitdagingen waarmee u tijdens uw reis wordt geconfronteerd, te beheersen en te overwinnen.
5 manieren om mentaal welzijn te beheren als individuele reiziger
- Neem contact op met vrienden en familie thuis. Bel of Skype ze, schrijf een brief; stuur een bericht of een e-mail, wat dan ook. Als je je down voelt, is het soms voldoende om je dierbaren te bereiken, bekende stemmen te horen of bekende gezichten te zien om je dag op te fleuren.
- Probeer de mensen om je heen te bereiken en/of te spreken . Zeg hallo tegen medereizigers in je hostel, vraag een vreemde om de weg en knoop een gesprek aan, ga met iemand naar een café of bar. Wat er ook voor nodig is, soms kan het zijn met een vriendelijke vreemdeling het verschil maken.
- Probeer tekstgebaseerde therapie . Als je het moeilijk hebt, zijn er tegenwoordig talloze opties om online of via je telefoon met een therapeut te communiceren. Dit is waarschijnlijk iets om te onderzoeken voordat je weggaat, maar het kan een mogelijkheid zijn als je denkt dat je professionele ondersteuning nodig hebt terwijl je op reis bent. Ik heb er een gezien met de naam Talkspace, aanbevolen door de blog van Mishvoinmotion - klik op de link voor een recensie.
- Je zou ook andere of subtielere vormen van verbinding kunnen proberen . Als je bijvoorbeeld minder een mensenmens bent, kun je een dier zoeken om mee te spelen of te knuffelen, of naar de plaatselijke dierentuin gaan. Onthoud: wat voor jou werkt .